Japanse damaskmessen

In 1868 vaardigde de eerste Japanse keizer Meiji het verbod uit om nog langer in het openbaar een Samoerai zwaard te dragen. Dit was meteen de aanzet die de toenmalige fabrikanten van Samoerai zwaarden inspireerde om zich te gaan herbronnen en zich in de toekomst toe te gaan spitsen op de productie van hoogwaardige messen voor dagdagelijks gebruik. Dankzij hun 1000-jarige kennis en vakmanschap was geen mes ter wereld zo buigzaam en breukvast, en bleef het zo lang scherp.

Japanse damask, bejubeld als de beste messen ter wereld

Wat onze elegante Japanse 67 lagen Damaststalen messen zo uitzonderlijk maakt, is de unieke legering van hoogwaardig VG10 staal. Dit zeer robuuste materiaal laat toe een zeer fijn lemmet te vervaardigen met perfecte snijeigenschappen en kan bovendien uitstekend worden bijgeslepen. U zal bij gebruik merken dat groenten, vis, fruit of andere voedingswaren niet worden geplet. Door het vlijmscherp doorsnijden van de vezels zal het voedsel zijn originele smaak en versheid behouden.

Het met de hand gehamerd lemmet van uw T&T Design messen heeft niet enkel een originele look, maar voorkomt ook dat het voedsel niet aan het lemmet blijft kleven. De handvaten vervaardigd uit 100% natuurlijk olijfhout, hebben een uitgebalanceerde constructie en bieden zo een comfortabele grip.